Elon vuosi -valokuvanäyttely

Elon vuosi

Ihka ensimmäinen näyttelyni Elon vuosi on esillä Kahvila Kyöpelissä, Kauttuan Ruukinpuistossa 9.6.-12.8.2018.
Elon vuosi luo katsauksen tämän päivän maatalouteen ja viljelyyn yhden euralaisen peltolohkon kautta. Peltolohkoa ja sen eloa muuttuvine kasvustoineen, työvaiheineen ja vuodenaikoineen on seurattu yhden kalenterivuoden ajan.

Idea näyttelystä on kypsynyt mielessä jo pidemmän aikaa, ja se on kulkenut työnimellä “Maanviljelijän vuosi”. Jollet jo tiennyt, niin olen maatilan emäntä (vaikkei ehkä uskois). Toisin sanoen meillä on enemmän ja vähemmän hallinnassa oleva työnjako mieheni kanssa: hän hoitaa fyysiset työt, kun minä istun työhuoneessa paperitöiden parissa. Toki ne vievät nykyään murto-osan ajastani, sattuneista syistä.
Vaikken itse tilan töihin osallistukaan toimiston ulkopuolella, olen silti kasvanut identiteetiltäni hyvinkin maatilalliseksi. Se näkyy esimerkiksi siinä, että ostan kaupasta mahdollisuuksien mukaan vain ja ainoastaan suomalaista ruokaa, en usko halpuutuksiin enkä muihinkaan “villityksiin”. Haluan puhua suomalaisen ruuantuotannon ja maatalouden puolesta, sen mitä tiedän, osaan ja ymmärrän. Haluan myös opettaa lapsilleni, mistä ruoka tulee ja mitä sen eteen pitää tehdä. Ennen kaikkea haluan opettaa arvostuksen isänsä ja isoisänsä elämäntyötä kohtaan, tosin siitä ei ole epäilystäkään. Etenkin poikamme ovat äärimmäisen kiinnostuneita maataloudesta ja juuri eilen toinen sanoi koulussa vastanneensa esikuvakseen oman isänsä! <3 Ja kyllä tyttömmekin kovasti pihalla ajelee polkutraktorilla eestaas 🙂
(Nämä kuvat ovat pari vuotta vanhoja kännykkäräpsyjä eivätkä liity näyttelyyn millään tavalla.)
Olen kuvannut yhtä peltolohkoa näyttelyä varten siis vuoden ajan. Kuvissa näkyvät eri vuodenajat sekä viljeltävän kasvin (hahaa, en paljasta) kehittyminen kylvöstä puintiin. Mukana myös muutama muu teos, joka tuo ehkä hivenen maanviljelijän työtä lähemmäs katsojaa. Toki työn kokonaisvaltainen kuvaaminen vaatisi aika ison tilan ja kuvakatselmuksen monipuolisemmalla otteella, siksi näyttelyn aihe on rajattu pääosin yhteen lohkoon.
Elon vuosi nostaa esille maatalouden, joka on edelleen yksi tärkeimmistä elinkeinomuodoistamme. Ilman viljelijöitä ja maatalousyrittäjiä meillä ei olisi ruokaa.

Maanviljelys on elämäntapa, sukupolvien ja elon jatkumo.

Tapahtuman tiedot löydät myös Facebook-sivuiltani, jonne päivitän ajankohtaista tietoa näyttelystä. Ja ehkä kuviakin jossain kohtaa kesää…
Tervetuloa Kyöpeliin!
ps. sieltä saa myös kahvia ja virvokkeita koko kesän 🙂
pps. tämä valokuvien asettelu ei mene kuten strömsöössä, höh.

elon vuosi, Eura, kahvila kyöpeli, näyttely, pauliinap, valokuvaaja, valokuvanäyttely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *