Miksi kuvaus kannattaa varata ajoissa?

Kuvaussesonki

Valokuvaajien kiireisin ja työläin kuvaussesonki kolkuttelee ovella, etenkin meidän miljöökuvaajien. Ylioppilaat, rippinuoret, häät, kesäiset perhekuvat ja yksivuotiaat söpöläiset täyttävät kalenterit. Aina silloin tällöin minulta kysytään kuvausta samalle viikolle, ensi viikolle tai kahden viikon päähän. Valitettavasti joudun tällöin myymään eioota. Miksi?

Minäpä kerron. Hääkuvaukset varataan useimmiten jo vuotta aiemmin, joskus jopa 1,5 vuotta. Se on hyvä asia, jotta saa varmasti kuvaajan, jonka haluaa. Itselläni on tänä kesänä (toukokuusta elokuuhun) seitsemät häät, mikä on juuri riittävä määrä minulle. Kaikki eivät ole toki koko päivän kuvauksia, enkä kaiken muun ohessa niitä jaksaisi/pystyisi vallan tekemäänkään.

Ylioppilaat sijoittuvat yhteen viikonloppuun, josta jo kerroinkin aiemmin postauksessani. Yksistään Eurassa päästään ripille laskujeni mukaan viitenä sunnuntaina, minkä päälle vielä naapurikuntien konfirmaatiopäivät. Usein etenkin tytöille halutaan samalle päivälle kuvaus, koska on kampaukset ja meikit. Paljon kuvaan myös sekä tyttöjä että poikia muina kuin juhlapäivinä. Rippikuvauksistakin valtaosa tunnutaan varaavan jo heti syksyllä päivien selvittyä.

Lapsikuvauksiakin toisinaan varataan ilahduttavan aikaisin mutta usein ne tuntuvat jäävän viime tinkaan. Mikä on tietenkin täyden kalenterin osalta huono juttu vanhemmille. Siksi toivoisinkin kovasti, että niin lapsikuvausten kuin perhekuvausten suhteen oltaisiin ajoissa liikkeellä. Eli milloin? Vähintään kuukautta aiemmin, mielellään jo sitäkin aiemmin. On niin ikävä tuottaa pettymys, kun vapaata aikaa en saa järjestymään. Lapset eivät muutu kuitenkaan kovin nopeasti lyhyessä ajassa, eli yksivuotiskuvauksen ei tarvitse olla juuri sinä samana päivänä tai viikkona.

Tämä kesä tuo myös poikkeuksen muutenkin, koska kuvaan yhden todella mittavan yritysprojektin kaiken muun työn ohessa. En halua kuitenkaan unohtaa lapsiasiakkaitani, joten yritän järjestää yhden päivän viikkoon, jolloin kuvaisin pikkuihmisiä.

Entäs ne muut päivät sitten? Niinä päivinä istutaan koneella kuin tatti. Käyn läpi ottamani kuvat, teen koevedokset ja käsittelen asiakkaiden valitsemia kuvia. Ja koska kesä, yritän parhaani mukaan ehtiä nauttimaan myös omista lapsistani, jotka ovat pieniä vain hetken. Niin ja siitä kesästä. Ihanaa aikaa!

Varaa siis kesäkuvausaikasi jo nyt! Helpoiten sen teet täällä, ja minä soitan sinulle.

kesä, kuvaus, kuvaussesonki, miljöökuvaus, pauliinap

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *