Näin tulkitset uutta hinnastoa ja viisi muuta vihjettä

Uudistin hinnoittelumallin vuodenvaihteessa. Toisin sanoen, kuvaukset ovat samanhintaisia ja lopullinen hinta määräytyy kuvapaketin koon mukaan.

Kuvapaketit ovat erikokoisia, alkaen S-paketista päättyen XXL-pakettiin. Tämä selventää hinnoittelua aiempaan verrattuna, sillä enää ei tule sisaruslisiä eikä muitakaan lisiä (poislukien kilometri- ja kotikuvauslisät). Ainoan poikkeuksen tekevät perhe- ja pariskuntakuvaus, joka alkaa M-koon paketista sekä hääkuvaus, jossa on oma hinnoittelunsa.

No mitä paketit sitten oikein maksavat? Tässäpä ne ovat:

Digipaketit

 • S 179€ / 3 KUVATIEDOSTOA
 • M 249€ / 6 KUVATIEDOSTOA
 • L 329€ / 10 KUVATIEDOSTOA
 • XL 399€ / 15 KUVATIEDOSTOA
 • XXL 469€ / 20 KUVATIEDOSTOA

Toimitan edelleen kuvat digitaalisina kuvatiedostoina, mikä on suurimman osan asiakkaitteni toive. Näin asiakas saa kuviin kehittämisoikeuden ja saa valita, missä ja mitä kuvatiedostoista kehittää.
Siinäkin on silti riskinsä. Nimittäin ns. halpakuvayritykset kun tekevät kuvia liukuhihnalla tarkistamatta lopputulosta. Suosittelenkin käyttämään kuvien teettämiseen kunnon valokuvausliikettä, kivijalkakauppaa, jossa kuvien tulostajat tarkastavat tulostusjäljen kuva kerrallaan. Ainakin ne, joita minä suosittelen 😉

”Valokuvaviidakko eri kokoineen ja kuvasuhteineen on aikamoinen.”

Toisaalta jotkut asiakkaat kokevat, että on helpompaa ja vaivattomampaa, kun tuotteet saa kauttani. Valokuvaviidakko eri kokoineen ja kuvasuhteineen on aikamoinen, mikä aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa, jotta saa haluamansa lopputuloksen. Senpä vuoksi autan mielelläni loppuun asti. Näin taataan myös varmasti laadukas, ammattilaisten käyttämien tuotteiden mukainen lopputulos.

Senpä vuoksi, kehitin digikuvapakettien rinnalle printtikuvapaketin! Ja se menee näin:

Digiprinttipaketit

 • S 220€ / 3 KUVATIEDOSTOA ja 3KPL 14×18-KUVAA
 • M 330€ / 6 KUVATIEDOSTOA ja 6KPL 14×18-KUVAA
 • L 459€ / 10 KUVATIEDOSTOA ja 10KPL 14×18-KUVAA
 • XL 595€ / 15 KUVATIEDOSTOA ja 15KPL 14×18-KUVAA
 • XXL 729€ / 20 KUVATIEDOSTOA ja 20KPL 14×18-KUVAA

Digiprinttipaketissa asiakas voi valita, mistä tilaamistaan kuvatiedostoista haluaa kehitettävän myös valokuvat. Esimerkiksi S-koon paketissa se tarkoittaisi sitä, että kolme valokuvaa olisi jokaisesta tehdystä kuvatiedostosta tai vaihtoehtoisesti yhdestä ja samasta kuvatiedostosta kolme kuvaa. Toivottavasti tämä lisää asiakkaan valinnanvaraa ja kenties helpottaakin hetkeä, kun kuvatilaus pitäisi tehdä.

Jatkossakin toimitan kiitoskortteja, valokuvasuurennoksia, canvas-tauluja sekä koivupuisia valokuvatauluja, joista kerron tarkemmin tuolla hinnastosivulla kuvatuotteiden kohdalla.

Ja sitten ne viisi vihjettä:

 1. Kun saat sähköpostiisi koevedokset, toimi nopeasti, anna intuition viedä. Mihin ihastut ensimmäisenä? Mikä on ehdottomasti saatava? Mitä kauemmin mietit, sitä monimutkaisemmaksi valinta muodostuu.
 2. Kun valitset kuvia, mieti kuvan loppusijoituspaikkaa (joka toivottavasti ei ole tietokoneesi syövereissä). Tuleeko se seinälle vai pöydälle? Millaisiin kehyksiin? Mitä siinä on ympärillä? Minkä värisen taustan eteen? Tuleeko kuva osaksi muita kuvia vai onko se omanaan? Voisiko se olla yksi todella iso kuva vai pienemmistä kuvista koostuva kollaasi?
 3. Kun tilaat kuvatiedostot, mieti jo silloin, mihin kokoon kuvan aiot kehittää. Valitettavasti 10×15, 20×30, 30×45 ja 40×60 – kokoisista kuvista ei saa suoraan tehtyä esimerkiksi 13×18, 15×20, 24×30 tai 30×40 – kokoisia kuvia. Tai saa, mutta sillä riskillä, että päästä puuttuu puolet tai kuvaan tulee valkoista viivaa johonkin reunaan. Kuvasuhteet ovat erit erikokoisissa kuvissa.
 4. Kun vastaanotat valmiit kuvat, lataa ne oitis tietokoneellesi. Ja mielellään vielä varmuuskopioi paikkaan, josta löydät ne koneen hajotessa. Säilytän kyllä kuvia, mutta laitteet ovat rajalliset. Tällä hetkellä minulla on jemmassa kaikki kuvat vuodestaa 2015 alkaen, mutta vain ulkoinen kovalevyni yksin tietää, kuinka kauan. Jos sekään.
 5. Kehitä kuvatiedostoista kuvat. Laita ne seinälle asti tai muuten esille. Vaali kuvien mukanaan tuomaa muistoa. Ja jos tämä kohta tuntuu ylitsepääsemättömältä toteuttaa, minä autan sinua mielelläni. 🙂

Eura, hinnasto, hinnat, hinnoittelu, pauliinap, valokuvaaja, Valokuvaamo, valokuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Tarpeellinen

Sivustollamme voidaan käyttää kävijäliikenteen seuraamiseen Googlen Analytics palvelua. Tietoja emme käytä markkinointitarkoituksiin. Analytics palvelun käyttäjäehtoihin voit tutustua tämän linkin kautta. https://privacy.google.com/businesses/processorterms/ Hyväksymällä sivun käyttäjäehdot hyväksyt samalla oikeuden seurata kävijäliikennettä. Jos et halua liikennettä seurattavan pyydämme kohteliaimmin poistumaan sivustolta. Tai estämään sivuston evästeiden keräämisen.

Google analytics

Advertising

Analytics

Other