Terassitalo on kuvaamoni uusi koti

Valokuvastudio, jota kuvaamoksi kutsun, muuttaa näinä päivinä Euran keskustasta Kauttuan Ruukinpuistoon Terassitalolle. Eikä ihan mikä tahansa Terassitalo, vaan sen on suunnitellut itse Alvar Aalto! Ai olenko innoissani? Kyllä!

Kaikki sai alkunsa yrittäjäystäväni Anne Valtosen (More Neo) ideasta. Hän oli nähnyt paikallislehdessä ilmoituksen vuokrattavana olevista huoneistoista ja näki ainutlaatuisen tilaisuuden tullen. Onko sattumaa, että minunkin katseeni kyseiseen ilmoitukseen aamupalapöydässä viivähti? Anne otti illalla yhteyttä, ehdotti asiaa visioineen ja pyysi miettimään.

Keltaisen patterin huone

Parin päivän kuluttua olimme talolla katsomassa 107-neliön suuruista tilaa. Valo tulvi ikkunoista sisään, kaikkialla oli vaaleaa ja kaunista. En ihan heti saanut kiinni tilan tuomista mahdollisuuksista, kunnes astuin huoneeseen, jossa oli keltainen patteri.

Keltaisen patterin huone

Uskon intuitioon. Siihen, että tunne tai ajatus synnyttää uuden tunteen tai ajatuksen, että tämä. Tässä se on. Menin takaisin olohuoneeseen ja aloin katsoa sitä sillä silmällä. Löysin heti paikan taustakartongeille. Ihastuin isoon ikkunaan ja siitä sisälle tulvivaan valoon. Hymy levisi kasvoilleni. Se on tässä. Anne, me otetaan tää! Annen hymy oli ihan samanlainen. Astahdettiin ulos terassille, joka on koko huoneiston levyinen.

Terassitalo Kauttua

Se oli siinä!

Minut valtasi todella lämmin hyvänolontunne. Tunne siitä, että täällä on ihmisen hyvä tehdä töitä. Päätin oitis, että siirrän toimistoni kotoa talolle. Erotan näin työn ja kotiarjen. Töissä olen valokuvaajayrittäjä, kotona äiti ja vaimo.

Ilmoitimme halukkuutemme huoneiston vuokraan ja jäimme odottamaan neljä pitkää päivää päätöstä. Kului siis kuusi päivää ideasta, kun saimme tietää olevamme huoneiston seuraavat “asukkaat”!

Aika paljon vaihdettiin viestejä, soiteltiin ja suunniteltiin. Mietittiin ja unelmoitiin. Hahmotettiin, miten kaksi täysin eri alan yritystä voivat olla saman katon alla ja tehdä yhteistyötä (jota olemme jo ennenkin tehneet). Mietimme, mitä kaikkea uutta talo meille tarjoaa!

Kun oli kulunut kymmenen päivää ideasta, allekirjoitimme vuokrasopimukset ja saimme avaimet. Ja korkkasimme kuoharin! Ei vitsit, mikä fiilis!!!

Anne ja Pauliina

Tämän kirjoituksen piti sisältää kuvia siitä, miltä terassitalo meidän osalta näyttää nyt. Taidan jättää ne seuraavaan, omaan kirjoitukseensa. 🙂

Olemme siis puunanneet huoneiston jokaista nurkkaa myöten, pesseet painavia ikkunoita (Alvar ei ole ihan tullut ajatelleeksi käytännöllisyyttä), kantaneet tavaroitamme ja saaneet kuin saaneetkin niitä sopimaan yhteen. Olemme tehneet meille työkodin ja tästä, jos jostain, olemme enemmän kuin innoissamme!

Lisää siis seuraavassa julkaisussa, jokusen päivän kuluttua…

Eura, Kauttua, pauliinap, Ruukinpuisto, terassitalo, valokuvaaja, Valokuvaamo, valokuvastudio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *